domingo, 10 de marzo de 2013

Celta 1 - 2 Real Madrid (A Crónica)

Ronaldo (esq.) a piques de tirar o penalti | Foto: Tomás Rodríguez
Derrota digna dun grande Celta, ante outro grande, como é o Real Madrid, por un gol a dous. O Celta que se viu neste serán non reflicte a súa clasificación na táboa clasificatoria, non alivia a situación dramática no tramo final de Liga, pero permite afrontar o derbi galego do vindeiro venres con optimismo.

Empezou o Celta moi metido no encontro. Proba deste dominio dos vigueses foi o feito de que o Real Madrid non tirou entre os tres paos hasta pasado o minuto 21 de partido.

Diego López, un dos destacados do Real Madrid, fixo tres intervencións moi meritorias nos primeiros minutos a tiros de Iago Aspas, en dúas ocasións, e de Álex López.

Pasados os minutos, o Real Madrid foi achegándose cada vez con máis perigo á área do Celta, con intervencións providenciais de Javi Varas, un dos mellores dos vigueses. Dous balóns de Benzemá, outro de Marcelo e outro de Callejón. Só un tiro de Cristiano Ronaldo pegou no largueiro. O tramo final do primeiro tempo foi de dominio dos brancos.

No inicio do segundo tempo, seguiu o dominio do Real Madrid. E así, no 61, chegaría o primeiro do Real Madrid, Ronaldo anotou tras un rexeite de Varas que aproveitou ben o dianteiro portugués. Os vigueses protestaron un posible fora de xogo.

Non se achicou o Celta e, dous minutos despois, gran xogada de estratexia dos celestes, centro ó área que recolle Aspas e remata á reviravolta tropezando o coiro en Pepe para rematar ó fondo das mallas.

Minutos despois, xogada desafortunada de Varas que sae cos pes diante de Kaká, derrubando ó xogador do Real Madrid e o árbitro pitou a pena máxima, mostrándolle o cartón amarelo ó meta sevillano do Celta. Ronaldo tirou desde os once metros facendo o segundo para o Real Madrid.

O Celta seguiu batallando o a partido convertiuse nun constante ida e volta no que calquera dos dous equipos poido ter anotado algún gol mais para os seus. Park, quen saiu nos derradeiros minutos de partido, tivo a súa no último minuto, cando estrelou no pao un centro de Pranjic.

Non poido ser, pero os vigueses deixaron bo sabor de boca e a esperanza de que xogando así, pódese conseguir a salvación en Primeira. Os vigueses son penúltimos, con 23 puntos, a só dous puntos do Zaragoza que ocupa agora o posto 17. Mentres, os madrileños agora son segundos, con 58 (trala derrota do At. Madrid esta noite).

FICHA TÉCNICA

1-R.C. Celta: Javi Varas, Jonny, Demidov, Cabral, Roberto Lago, Oubiña, Álex López (Pranjic, min.55), Augusto, De Lucas (Mario Bermejo, min. 60), Krohn-Dehli (Park, min. 85) e Iago Aspas

2-R. Madrid: Diego López, Essien, Pepe, Albiol, Marcelo, Khedira (Alonso, min.46), Callejón (Kaká, min. 65), Modric, Ozil, Cristiano e Benzama (Higuaín, min. 65)

Goles: 0-1, min .61: Ronaldo; 1-1. min.63: Iago Aspas; 1-2, min.70: Ronaldo (de penalti).

Árbitro: Estrada Fernández, do comité catalán. Mostrou cartóns amarelos a De Lucas e Javi Varas, polo Celta, e a Albiol, polo Real Madrid.

Incidencias: Partido disputado no Estadio Municipal de Balaídos, ante 25.344 espectadores nunha tarde noite algo fría e na que choveu intensamente nos últimos minutos de partido.